2019-ben ismét bővült azon fiatalok száma, akik felsőfokú végzettséget vagy szakmát szereztek az MKB Bank által több mint két évtizede életre hívott ösztöndíjprogramnak köszönhetően. Idén egy diplomás fiatallal bővült a Végzett Diákok Klubja.

Kép_3

A nehéz sorsú gyermekeket felkaroló Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és az MKB Bank együttműködése már 22 éve töretlen és sikeres. Összefogásuknak köszönhetően az idei tanévben is száz kiemelkedő képességű, ám szociálisan nehéz helyzetű gyermek és fiatal élhet az MKB Ösztöndíjprogram által biztosított rendkívüli lehetőséggel. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálathoz évről évre beérkező több száz ösztöndíjpályázat is azt igazolja: nagy szükség van az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezésekre.

Kép_1

Az ösztöndíjprogram keretében idén egy ösztöndíjas diák végzett, aki a Budapesti Műszaki Egyetem gépészmérnöki karán szerzett diplomát. Ő 2005 óta részesült támogatásban. A volt MKB ösztöndíjasok számára alapított Végzett Diákok Klubja egyre színesebb: tagjai között számos közgazdászt, mérnököt és orvost is üdvözölhetünk, de akad a végzettek között fizikus, informatikus és táncművész is. Mindannyiukban közös, hogy az MKB Ösztöndíj mindvégig segítette, támogatta őket tanulmányaikban.

Kép_2

Az MKB Bank társadalmi felelősségvállalásának egyik alappillérét jelentő ösztöndíjprogramokon túl a pénzintézet és az NGYSZ együttműködésének másik meghatározó programja az MKB Karácsonyi Gyermekgála, melyre idén december 15-én kerül sor az Erkel Színházban. A rászoruló gyermekek számára szervezett gála hagyományos programja a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része, a Diótörő című mesebalett. Az MKB Bank nemcsak az ünnepi előadással, de ajándékokkal is igyekszik mosolyt csalni a gyermekek arcára, minden évben szebbé, élménytelibbé varázsolva a gyermekek számára a karácsonyvárás hangulatát.

Fotó: Gordon Eszter