Országházi Gyermekkarácsony 850 gyermek részére 

2019. december 14., szombat 

Az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat együtt szervezi meg az „Országházi Gyermekkarácsonyt”, melyre 850 hátrányos helyzetű általános iskolás gyermeket hív meg Magyarországról és határon túli településekről.

Az ünnepség házigazdája Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki az Országház kulcsát átadva egy napra átengedi a gyermekeknek az épület termeit.

A gyerekeket népszerű művészek, előadók karácsonyi műsora szórakoztatja majd és különböző interaktív programokon vehetnek részt. Lesz buborékfújás, lufihajtogatás, többféle kézműves foglalkozás. Találkozhatnak neves sportolókkal és zenészekkel, idegenvezetők kalauzolják végig őket az Országház nevezetességein, sőt, megtekinthetik az Országgyűlési Őrség díszőrségváltását is. A négyórás program összesen nyolc helyszínen zajlik majd.

A program végén ünnepélyes ajándékátadásra is sor kerül Kövér László, az Országgyűlés elnökének és Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnökének részvételével.

Kép_9

MKB Karácsonyi Gyermekgála

Csajkovszkij „A diótörő” című mesebalettje

1500 gyermek részére

2019. december 15., vasárnap, 11:00-14:00 

2019. december 15-én, vasárnap délelőtt 22. alkalommal szervezi meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) az MKB Karácsonyi Gyermekgálát, amelynek programja idén is Csajkovszkij Diótörője. A kezdetek óta közel 27 000 gyermek számára nyújtottak a szervezők maradandó élményt a kedves, karácsonyi hangulatot idéző mesebalettel.

A MKB Karácsonyi Gyermekgálának – az Operaház felújítása miatt – idén is az Erkel Színház ad otthont, ahol az MKB Bank 1500 nehéz anyagi körülmények között élő gyermeket lát vendégül vidéki városokból, falvakból, a fővárosból és a határon túlról. Az előadással, az ünnepi uzsonnával és ajándékokkal szebbé, felejthetetlenebbé kívánják tenni a gyermekek számára az adventi várakozást.

Kép_1

Az együttműködés alapját jelentő MKB Ösztöndíjprogram, valamint a Karácsonyi Gyermekgála előkészítését, szervezését és lebonyolítását – az MKB Bank felkérésére – az NGYSZ végzi immáron 22 éve.

Az MKB Bank és a Gyermekmentő Szolgálat egyik legkedvesebb karácsonyi ajándéka ez az előadás, hiszen Csajkovszkij karácsonyi balettje az ünnepi készülődés elengedhetetlen része. A klasszikus zenei anyagra egy igazi diótörő-specialista, a nemzetközi hírnévnek örvendő Wayne Eagling és Solymosi Tamás koreografált új mesebalettet. A Magyar Nemzeti Balett életében fontos állomás, hogy ilyen világszerte elismert művész készített a társulat tagjaira szabott, belőlük ihletet merítő koreográfiát. Az előadást három felvonásban táncolják. A főbb szerepekben Lee Yourimot (Mária hercegnő), Lagunov Ievgent (Unokaöcs, Diótörő, Herceg), Cottonaro Gaetanot (Drosselmeier) és DiachkovDmitrv-t (Egérkirály) láthatják.

Kép_3

Mindenki Karácsonya”

a Westend Bevásárlóközpont Cinema City mozitermében

300 gyermek részére

2019. december 16., hétfő, 13:00-15:00 között 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, valamint támogató partnerei, Budapest Főváros Önkormányzata és a házigazda Westend Bevásárlóközpont december 16-án 300 hátrányos helyzetű gyermeket hív meg budapesti általános iskolákból, gyermekintézményekből az immáron hagyományosan megrendezésre kerülő „Mindenki Karácsonya” elnevezésű rendezvényre.

Ezt a programot a Gyermekmentő Szolgálat már 28 éve rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzatával közösen. Hagyomány továbbá, hogy a Budapesti Operettszínház művészei is fellépnek; műsorukkal a rászoruló gyerekeknek egyedülálló és maradandó élményt nyújtanak.

Kép_6

Az OTP Bank a Gyermekmentő egyik legnagyobb és legrégebbi támogatója; a bank idén ötödik alkalommal indította el adománygyűjtő kezdeményezését munkatársai körében azzal a céllal, hogy az eseményen részt vevő gyerekeknek minél különlegesebb meglepetésben és minél maradandóbb élményben legyen részük. Az OTP dolgozói ebben az évben „színből szeretettel” címmel rajzeszközök ajándékozásával igyekeztek színesebbé varázsolni a gyermekek karácsonyát.

Az OTP Bank mellett a 20 éve az esemény helyszínét biztosító Westend Bevásárlóközpont is ajándékcsomaggal várja a gyerekeket. A szervezők arcfestéssel és édességgel is kedveskednek majd a kis vendégeknek.

Kép_8

A rendezők köszönetet mondanak az MKB Banknak, az E.On Hungáriának, a BASF Hungária Kft.-nek, a Semes Kóser Pékségnek, a Budapesti Operettszínháznak, a Coca-Cola HBC Magyarország Kft.-nek, a Penny Marketnek, a METRO Kereskedelmi Kft.-nek, a Smile Palacsintának, a Spar Magyarország Kft.-nek, a Magyar Pékszövetségnek, a KockaNapok Kft és a Szatmári Konzervgyárnak, hogy ajándékaikkal emlékezetessé teszik a rászoruló gyermekek karácsonyát.

Fotók: Gordon Eszter, Fürjes Viktória