„Mindenki Karácsonya” a WestEnd City Center Cinema City mozitermében 300 gyermek részére

2018. december 10., hétfő, 13:00-15:00 között 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat december 10-én háromszáz hátrányos helyzetű gyermeket hív meg különböző budapesti és Pest megyei általános iskolákból, családsegítőkből, gyermekintézményekből az immáron hagyományosan megrendezésre kerülő „Mindenki Karácsonya” elnevezésű rendezvényre, hogy ezzel is szebbé és emlékezetesebbé tegye számukra a karácsonyt. A Gyermekmentő Szolgálat huszonhetedik éve rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzatával közös karácsonyi programját. Immáron több éves hagyomány, hogy a Budapesti Operettszínház művészei részt vesznek a programsorozaton, hogy műsorukkal a rászoruló gyerekeknek egyedülálló és maradandó élményt nyújtsanak, ezzel kiszakítva őket a nehéz mindennapokból.

Az OTP Bank – a Gyermekmentő egyik legnagyobb és legrégebbi támogatója - a korábbi évekhez hasonlóan, idén is különleges meglepetéssel készült az eseményen részt vevő gyerekeknek. A Bank munkatársai ez alkalommal is az igazi karácsonyi hangulatot, a meghittséget, az ajándékozás örömét, a gondtalan játékot és az együtt töltött minőségi pillanatokat szerették volna a gyerekeknek ajándékozni társasjáték formájában. Az OTP Bank mellett a 19 éve az esemény helyszínét biztosító WestEnd City Center is ajándékcsomaggal és meglepetés műsorszámmal várja a gyerekeket. A szervezők arcfestéssel és édességgel is kedveskednek majd a kis vendégeknek.

Kep_2

Országházi Gyermekkarácsony 800 gyermek részére

2018. december 15., szombat 

Az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idén újra közösen szervezi meg az „Országházi Gyermekkarácsony” című programot, melyre 800 nehéz anyagi körülmények között élő, általános iskolás gyermeket hívnak meg Magyarországról és a határon túlról.

Az ünnepség házigazdája Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki az Országház kulcsát átadva egy napra átengedi a gyermekeknek az épület termeit.

A meghívott gyermekeket népszerű művészek, előadók karácsonyi műsora szórakoztatja majd és különböző interaktív programokon vehetnek rész, úgy mint buborékfújás, lufihajtogatás vagy kézműves foglalkozások. Találkozhatnak neves sportolókkal és zenészekkel, illetve idegenvezetők kalauzolják majd végig őket az Országház nevezetességein, sőt megtekinthetik az Országgyűlési Őrség díszőrségváltását is. A négyórás program összesen nyolc helyszínen zajlik majd.

A program végén ünnepélyes ajándékátadásra is sor kerül, Kövér László, az Országgyűlés elnökének és Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnökének részvételével.

Kep_1

MKB Karácsonyi Gyermekgála Csajkovszkij „A diótörő” című mesebalettje 

1500 gyermek részére

2018. december 16., vasárnap, 11:00-14:00

2018. december 16-án, vasárnap délelőtt az MKB Bank közreműködésével ismét megszervezi hagyományos Karácsonyi Gyermekgáláját az NGYSZ, amelyre immáron 21. alkalommal kerül sor. A gála programja a sok gyermek számára maradandó élményt nyújtó, kedves, karácsonyi hangulatot idéző „A diótörő”című mesebalett.

Az Operaház felújítása miatt idén is az Erkel Színház ad otthont az eseménynek, ahová az MKB Bank 1500, az ország különböző részeiből és a határon túlról érkező, nehéz anyagi körülmények között élő gyermeket hív meg. Az előadással, az ajándékokkal és az ünnepi finomságokkal a bank szeretné szebbé, gazdagabbá és felejthetetlenné varázsolni a rászoruló gyerekek karácsonyát – a kezdetek óta mostanra már közel 27 ezer gyermek számára.

A gyermekek elragadtatott tapsa, a jóízűen elfogyasztott finomságokkal megtelt pocakok és az ajándékokkal tömött hátizsákok látványa igazán szívet melengető érzés a támogatók számára.

A Gyermekmentő Szolgálat egyik legkedvesebb karácsonyi ajándéka ez az előadás. Csajkovszkij „A diótörő” előadása évtizedek óta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része. 2018 decemberében visszatér az Erkel Színház színpadára Oláh Gusztáv legendás díszlete és a klasszikus balett hagyományait követő, de a 21. század táncművészeti elvárásainak megfelelő darab. A klasszikus zenei anyagra egy igazi diótörő-specialista, a nemzetközi hírnévnek örvendő Wayne Eagling és Solymosi Tamás koreografált új mesebalettet. A Magyar Nemzeti Balett életében fontos állomás, hogy ilyen világszerte elismert művész készített a társulat tagjaira szabott, belőlük ihletet merítő koreográfiát. Az előadást három felvonásban táncolják a Magyar Nemzeti Balett művészei. A főbb szerepekben Földi Leát (Mária hercegnő), Oláh Zoltánt (Unokaöcs, Diótörő, Herceg), Bajári Leventét (Drosselmeier) és Radziush Mikalait (Egérkirály) láthatják.

Kép_4

A rendezők idén köszönetet mondanak a BASF Hungária Kft-nek, a Semes Kóser Pékségnek, a Budapesti Operettszínháznak, a Coca-Cola HBC Magyarország Kft-nek, a Penny Market-nek, az Emberi Erőforrások Minisztériumának, a METRO Kereskedelmi Kft.-nek, a Smile Palacsintának, a Spar Magyarország Kft-nek, a Magyar Pékszövetségnek és az UNIQA Biztosító Zrt.-nek, hogy ajándékaikkal emlékezetessé teszik a rászoruló gyermekek karácsonyát.

Kép_3

Fotók: Gordon Eszter