Október 2-án ötödik alkalommal kerül megrendezésreaz Európai Unió „Safer Internet Program” (SIP) keretében „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című konferencia a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szervezésében.

A rendezvény ideje és helyszíne:

2018. október 2. (kedd), 9.00 – 17.00 óráig

Magyar Tudományos Akadémia

(1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)

„A média hatása a gyermekekre és fiatalokra” című médiakonferencia- és kutatássorozatunkat több mint húsz évvel ezelőtt, 1997-ben kezdtük el. Ebbe kapcsolódott be „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című konferenciasorozatunk. Már az első, 2009-ben tartott internetkonferenciánk óta is 10 év telt el. Azóta nagyon sok pozitív változást hozott mindennapjainkban a digitalizáció: életünket felgyorsította, a tudást közelebb hozta, kapcsolatainkat átalakította. De mindez milyen hatással van a gyerekekre és fiatalokra? Erre a kérdésre keresik a választ előadóink.

A rendezvényre 25 szakértő fogadta el felkérésünket az oktatás, a média, a kormányzat, az ipar és a civil szféra területéről. akik a gyermekek és fiatalok online biztonságával kapcsolatos kérdésekről négy nagy téma köré csoportosuló előadásokat fognak tartani. Kutatási eredményeiket összegzik, kampányaik célját és eredményességét fogalmazzák meg, de külön beszélnek internetbiztonságról a gyerekvédelem tükrében, valamint a szülő-gyerek kapcsolatról és a médiaoktatásról.

A rendezvény lehetőséget ad arra, hogy a szakemberek és érdeklődők megvitassák, hogyan befolyásolja az internet, a mobileszközök a gyermekek és fiatalok fejlődését, életét. A konferencia célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az új kihívásokra, a közösségi médiára, az online fenyegetettségre, és segítsen megosztani a legjobb gyakorlatokat. 

A konferencia a Safer Internet Program keretében valósul meg. A projekt célja az Európai Unió által közvetített értékrenddel összhangban, az internet és az új online technológiák használatának – különösen a gyermekek számára való – biztonságosabbá tétele, a jogellenes, valamint a felhasználó által nem igényelt tartalmak elleni küzdelem hatékonyságának biztosítása. 

A konferencia az Európai Kiberbiztonsági Hónap kampány programsorozatába illeszkedik. A konferencia ideje alatt élő internetes közvetítés látható a www.gyermekmento.hu és a www.saferinternet.hu honlapokon.

 

Program_1Program_2