ok

ok

Michael Schumacher gyerekeket látogatott meg Fóton
2012.07.31. kedd

Michael Schumacher a kikapcsolódás különleges formáját választotta szombaton, az időmérő edzés után. A Mercedes AMG Petronas csapat pilótája ellátogatott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Lovasterápiás Központjába, ahol rendhagyó "gyermek-sajtótájékoztatót" tartott. A gyerekek jobbnál jobb kérdéseket tettek fel a hétszeres világbajnoknak. Megtudhattuk, hogy Schumacher 4 éves kora óta versenyzik, hogy akárcsak családja, ő is nagyon szereti a lovakat, és előfordult már, hogy félt a pályán.  

 

 

A sajtótájékoztató után a pilóta átadta dedikált overallját Edvi Péternek a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnökének és Bozori Gabriellának a Lovasterápiás központ vezetőjének, valamint apró ajándékokkal kedveskedett a gyerekeknek.

A Mercedes-Benz és az NGYSZ partnersége korábbra nyúlik vissza, hiszen 2012. április 1-jén együtt indították el Magyarországon a MobileKids programot. A Daimler AG által 2001-ben életre hívott MoKi közlekedésbiztonsági program célja, hogy világszerte játékos és szórakoztató módon tegye fogékonnyá a négy-tíz éves korosztályt a mobilitás és a közlekedésbiztonság kérdéseire.

 

 

A kezdeményezés társadalmi hasznosságára való tekintettel a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat is bekapcsolódott a programba, amelynek hazai alapítója a Mercedes-Benz Hungária Kft., szakmai támogatója pedig az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága. 
A MoKi program Magyarországon egy jótékony célú árveréssel indult, amelynek során az első Magyarországon gyártott B-osztály jótékonysági árveréséből befolyt összeget, 20.110.000,- Ft-ot is a gyerekek javára fordították.
Most Michael Schumacher overallját, melyet a Gyerek-sajtótájékoztatón adott át Edvi Péternek - fogják hasonló célból értékesíteni.

 

Nyomtatás
Segítsünk együtt!
Számlaszám: 11794008-20022002
Egyszerűsített számlaszámaink:
(személyes befizetés esetén)
OTP 500, MKB 500, Erste 500
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének adószáma: 19622158-1-42
http://gyermekjogok.obh.hu/

Portál rendszer: ponte.hu