800 nehéz anyagi körülmények között élő gyerek csodálhatta meg Csajkovszkij „A diótörő” című mesebalettjét 2023. december 17-én, ezüstvasárnap a Magyar Állami Operaházban. Immáron 24. alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az MBH Bank közösen a Karácsonyi Gyermekgálát, melynek keretében emlékezetes előadással, ajándékokkal és az ünnepi finomságokkal vendégelték meg a gyerekeket.  

Diótörő 2023_6

A Gyermekmentő Szolgálat és az MBH Bank 800 rászoruló gyereket fogadott vendégül Budapesten a Magyar Állami Operaházban vidéki városokból, falvakból és a fővárosból, de érkeztek kisdiákok a határon túlról, így a Felvidékről, Székelyföldről, Csángóföldről, a Vajdaságból, Kárpátaljáról, Nagyváradról és a Partium több településéről is. Az ünnepi programon részt vett az Országgyűlés háznagya, Mátrai Márta, valamint 22 Budapestre akkreditált nagykövet.

Diótörő 2023_2

A gála programja „A diótörő” című mesebalett volt, amely az MBH Bank és a Gyermekmentő Szolgálat együttműködésének egyik legkedvesebb ajándéka a gyerekek számára advent idején. Csajkovszkij karácsonyi balett előadása a meghívott gyermekek számára az ünnepi készülődés elengedhetetlen része, hiszen idén közel negyed évszázada rendezi meg a két szervezet minden évben ezt az eseményt. A főbb szerepeket a december 17-i matinéelőadáson Lee Soobin (Mária hercegnő), a Boston Ballet korábbi szólistája, Leblanc Gergely (Unokaöcs/Diótörő/Herceg), Harangozó Gyula-díjas érdemes művész, a Magyar Nemzeti Balett Étoile-ja, Radziush Mikalai (Drosselmeier) és Kekalo Iurii (Egérkirály/Egérkirály baba), Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett balettművész táncolták. Diótörő 2023_4

„A Gyermekmentő Szolgálattal való együttműködésünk kezdete óta minden évben megrendezzük a Karácsonyi Gyermekgálát, amely az ünnepi időszak egyik fénypontja. Öröm látni az Operaházban gyülekező sok-sok fiatalt, akik már izgatottan várják, hogy elkezdődjön a Diótörő előadás” – mondta Egerszegi Ádám, az MBH Bank általános vezérigazgató-helyettese.

 Diótörő 2023_7

A gyerekek az idei évben is nagy lelkesedéssel fogadták a mesebalettet, valamint az azt követő fogadást, annál is inkább, mert többségük életében először járt Budapesten. A program részeként, az előadás mellett arcfestés és lufihajtogató fogadta őket az Operaházban, valamint a Mikulással is találkozhattak.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat támogatóinak köszönhetően, idén is ajándékokkal teli hátizsákkal térhettek haza a gyerekek, amelyekben gyümölcs és édesség kapott helyet. Továbbá az MBH Bank jóvoltából mindenki átvehette meglepetéseket tartalmazó mikuláscsomagját is.

Köszönet jár a további támogatóinknak a felejthetetlen gyerek-karácsonyért: a Penny Magyarországnak, a Coca-Colának, a METRO Kereskedelmi Kft.-nek, az Auchannak és a Rege- Szatmári Konzervgyárnak.

Fotók: Gordon Eszter.

Az eseményről készült galériáért kattintson IDE!