A jelentkezéshez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot IDE KATTINTVA, majd azt követően felvesszük Önnel a kapcsolatot!

A Program összetétele:

1.      rész - 45 perces edukáció a szájhigiéniáról és táplálkozásról

A program 1. részében a dentálhigiénés szakemberünk 45 perces interaktív, prevenciós előadást tart a szájhigiéniáról. Részletesen elmagyarázza és megmutatja, hogyan néz ki az alapos fogtisztítás, milyen technikával, hány percig tartson a művelet, beszélget a résztvevőkkel a helyes táplálkozás alapjairól és annak fontosságáról is. A foglalkozásoknak köszönhetően javul a szájápolási rutin, kialakul az igény a fogápolásra, változnak az étkezési szokások, javul az életminőség.

2.     rész - Mentálhigiénés oktatás

A program másik eleme a mentálhigiénés oktatás. Az NGYSZME 2009 óta az EU Safer Internet Program magyarországi megvalósítására létrejött konzorcium vezetője. Oktatóink a mentális egészség megőrzése érdekében megtanítják a gyerekeknek:

  • a digitális tér biztonságos használatát; felhívják a figyelmüket a helyes online magatartásra, valamint a világháló veszélyeire (adathalászat-adatbiztonság, digitális lábnyom, személyes adatok védelme, jelszavak fontossága és védelme, netikett és médiaműveltség, online bántalmazás)
  • felismerni a káros tartalmakat és álhíreket
  • felismerni a közösségi média veszélyeit
  • a segítségkérés és a káros tartalmak bejelentésének módját, (lelki segélyvonal, forródrót) ismertetik annak lehetőségeit

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület megkapta a Belügyminisztérium Egészségügyi Államtitkárságától a szükséges szakmai ajánlást, amelynek birtokában Egyesületünk folytathatja komplex egészségfejlesztési és tudatosságnövelő programját nevelési-oktatási intézményekben. 

A tanúsítványt ITT megtekintheti.