A rendelő szakmai vezetői prof. dr. Hacki Tamás, a Regensburgi Egyetemi klinika nyugalmazott professzora, a Semmelweis Egyetem és az ELTE címzetes egyetemi tanára és dr. Vasvári Gergely fül-orr-gégész, foniáter, audiológus szakorvos, a Semmelweis Egyetem-ETK Hang-beszéd- és nyelésterápia Tanszékének tanársegéde. A rendelő logopédus munkatársa Császár Andrea, tapasztalt terapeuta, aki a páciensek hangképzési, beszéd-nyelvi zavarait diagnosztizálja, gyermekek hangképzési, beszédfejlődési, továbbá felnőttek (így énekesek) artikulációs és hangproblémáit kezeli. A kiváló eszközös felszereléshez tartozik az endoszkópos, mikroszkópos vizsgálati lehetőségeken túl a gyermekek és felnőttek (szubjektív és objektív) hallásvizsgálatára alkalmas eszköztár.

 

Fül-orr-gégészet03

 

A rendelőben mind a diagnosztikában, mind a terápiákat segítő utánkövetésben, a team közösen gondolkodva biztosítja a páciensek ellátását, szükség szerint közösen végezve a szülő konzultációkat, tanácsadást. A rendelő a Semmelweis Egyetemmel való szerződés alapján egyetemi oktatóhely és gyakorlati hely is.

 

Fül-orr-gégészet02

 

A rendelő szakmai profiljához szorosan illeszkedik a Gyermekmentő Szolgálatnak a Magyar Tudományos Akadémiával, a Semmelweis Egyetemmel és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel közösen kitűzött célja, a gyermekek halláskárosodásának megelőzésével kapcsolatos törvénymódosítás előkészítése. A hallással foglalkozó szakemberek Magyarországon is, ahogyan az egész világon, jelzik a fiatal generáció gyorsuló mértékű hallásromlását. A Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentései bizonyítják, hogy a fiatal népesség egyre nagyobb hányada van kitéve világszerte egészségkárosító zajterhelésnek. A Gyermekmentő Szolgálat saját lehetőségein belül fontosnak tartja felhívni a figyelmet erre a problémára, a szülők és a gyermekek környezetének érzékenyítésére, nem utolsósorban a rendelőben történő kezelés és tanácsadás során. 

 

Fül-orr-gégészet04

 

Bejelentkezés:

fulorrgege@gyermekmento.hu

Az adatvédelmi tájékoztatás IDE KATTINTVA letölthető!