Idén is sok ingyenes program lesz azért, hogy a hátrányos helyzetű, rosszabb anyagi körülmények között élő gyermekek is jól érezhessék magukat és önfeledten szórakozhassanak, sportolhassanak, tanulhassanak. A népszerű rendezvényre tavaly több tízezer gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe. A Gyermekmentő Nagyszínpadán mindkét nap neves művészek, zenészek és más fellépők várják az érdeklődőket változatos, minden korosztályt megszólító programokkal. Lesz internetsátor, benne a biztonságos internethasználattal kapcsolatos interaktív játékokkal. Sportsziget, ahol a Budapest Honvéd Sportegyesület Sportszázadának kiválóságai mozgatják meg a gyerekeket.

Gyereknap2023_2

A Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége az eddigi évekhez hasonlóan szintén a horgászathoz kapcsolódó ügyességi játékokkal készül. A legaktívabb sportolni vágyó gyerekek idén sem hagyják el a Sportszigetet ajándékok nélkül. Nem marad el a Magyar Lovasterápia Szövetség lovasterápiás bemutatója sem. Nem hiányozhat főtámogatónk, az OTP Bank kreatív és pénzügyi állomása. A Magyar Honvédség technikai bemutatói és kiképző pályái tavaly is nagy sikert arattak.

Gyereknap2023_4

Idén komplex egészségügyi sarokkal is készülünk: kitelepül a Gyermekmentő fogászati busza, nőgyógyászati szűrőkamionja. A mozgó fogászati rendelő mellett lesz megtalálható a Dentál- és mentálhigiénia sátrunk, ahol az ingyenes mentálhigiénés oktatásainkról adunk felvilágosítást az érdeklődőknek. A prevenciós programot a Belügyminisztérium támogatja. A gyerekek a sátorban színezhetnek, tesztelhetik tudásukat, a legügyesebbek pedig ajándékcsomagot kapnak.

fogászati roadshow_Gyereknap2

Kint lesz továbbá a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet (GOKVI) kardiológiai szűrőbusza, az Egyesület a Gyermekek Egészséges Lelki Világáért, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozók Szervezete és a Szív-Kör Egyesület is. Jelen lesz a Budapesti Vöröskereszt egy játék/prevenciós állomással. A Teddy Maci Kórház nevű programon pedig a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete játékmacikon mutatja be az emberi test legfontosabb szerveit és érdekességeit.

HangolÓra – Interaktív hangszerkiállítás sátránál a gyerekek sok-sok hangszert próbálhatnak ki. A Reno és a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola munkatársai érzékenyítő foglalkozást tartanak majd az érdeklődőknek. Oktatóikkal, kiképzett segítőkutyákkal lehet találkozni, ismerkedni.

Vasárnap a Nemzetek Utcájában a nagykövetségek, kulturális intézetek mutatják be országaik hagyományait, gasztronómiai sajátosságait, szokásait. A színes program idén is táncos, zenés műsorokkal egészül ki a nemzetközi színpadon.

Gyereknap2023_18

 A Gyermekmentő idén is külön meghív 500 nehéz sorsú gyermeket magyarországi intézményekből, illetve a határon túlról.

 A részletes gyermeknapi program hamarosan elérhető lesz a www.gyermekmento.hu oldalon.

MINDEN PROGRAM INGYENES!

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.