Néhány adat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 2019. évi működéséből:

Egészségügyi programunk keretében 58 magyarországi és határon túli gyermek egészségügyi (kezelési, kivizsgálási, műtéti) költségeinek támogattuk, 12.340.559,- Ft értékben.

Gyermekorvosi, fül-orr-gégészeti, foniátriai és logopédiai rendelőinkben, valamint fóti Lovasterápiás és Oktató Központunkban szakembereink 6 838 vizsgálatot, terápiát, és szülőkonzultációt biztosítottak a hozzánk forduló, különféle fogyatékkal élő, autista, magatartási zavarokkal küzdő stb. gyermekeknek, melyek értéke 62.929.000,- Ft.  

Üdültetési programunk keretében 220 hátrányos helyzetű gyerek nyári táboroztatásához, erdei iskolai programjához járultunk hozzá 1.068.765,- Ft értékben.

Képzés, továbbképzés programunk keretében 186 hátrányos helyzetű, de kiválóan tanuló gyereknek folyósítottunk egész évben ösztöndíjat, 77.385.000,- Ft értékben.

10 családot részesítettünk egyszeri támogatásban 510.000,- Ft értékben és további

16 család számára juttattunk el élelmiszer-, ruha- és játékcsomagot.                     

A Gyermekmentő Szolgálat 2019-ben mindösszesen 154.233.324,- Ft-tal támogatta a rászoruló gyerekeket, valamint munkával, többek között sok ezer fogorvosi és egészségügyi szűréssel.

KÉp_1

Egészségügyi programunk keretében 5 gyermek műtétének, 3 gyermek gyógykezelésének, 2 gyermek gyógyászati segédeszközzel való ellátásának és 1 gyermek gyógyszerének költségét biztosítottuk, 2.304.031,- Ft értékben.

Üdültetési programunk keretében 270 gyermek nyári táboroztatásához biztosítottunk támogatást, 670.00,- Ft értékben.

21 számítógépet juttattunk el olyan gyermekek számára, akiknek a digitális oktatásban való részvételéhez nem állt rendelkezésre megfelelő számítástechnikai háttér.

A Közgyűlés döntött a szervezethez 2020. szeptember 1. után beérkezett kérelmekről:

Egy súlyosan epilepsziás gyermek számára biztosítunk speciális gyógyszert.

10 rászoruló gyermeknek juttatunk el élelmiszer-, ruha- és játékcsomagot.

18 számítógépet juttattunk el olyan gyermekek számára, akiknek a tanulásához nem áll rendelkezésre megfelelő számítástechnikai háttér.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület közgyűlése döntésével hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyermekek életkörülményeinek javításához járul hozzá.

A Gyermekmentő Szolgálat a fenti összegeken túl önkénteseinek áldozatos munkájával is sok gyereknek, fiatalnak, családnak segít.

Programjaink nem valósulhatnának meg önkéntes segítőink, pedagógusok, orvosok, asszisztensek, jogászok, művészek, pszichológusok, gépkocsivezetők stb., fiatalok és nyugdíjasok segítsége nélkül.

A COVID-19 járvány a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat munkáját is megnehezítette. 2020-as programjaink részben elmaradtak, részben nem teljes körűen és csak nehéz körülmények között tudtuk őket megvalósítani.

A Szolgálat tagjai örülnek, hogy adományaikkal és munkájukkal szebbé és jobbá teszik a rászoruló gyermekek életét és a gyermekintézmények munkáját.

           kÉP_2

Fotók: Gordon Eszter, SIP