Idén is sok ingyenes gyerek- és családi program lesz azért, hogy a hátrányos helyzetű, rosszabb anyagi körülmények között élő gyermekek is jól érezhessék magukat és önfeledten szórakozhassanak, sportolhassanak, tanulhassanak. A népszerű rendezvényre tavaly több tízezer gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe.

A kétnapos gyerekünnepen több mint 40 helyszínen, két színpadon neves művészek, zenészek és egyéb közreműködők várják az érdeklődőket. Lesz internetsátor, benne a biztonságos internethasználattal kapcsolatos interaktív játékok, Sportsziget sok mozgással és meglepetésvendégekkel, lovasterápiás bemutató, focikupa, de kitelepül a Gyermekmentő fogászati busza és nőgyógyászati szűrőkamionja is. A Nemzetek Utcájában nagykövetségek, kulturális intézetek mutatják be országuk hagyományait, gasztronómiai sajátosságait, szokásait. A színes program idén is táncos, zenés műsorokkal egészül ki a színpadon.

A Néprajzi Múzeum családi programmal készül május 28-án: az interaktív foglalkozások regisztrációhoz kötöttek: a muzeumpedagogia@neprajz.hu email címen lehet jelentkezni!

A Gyermekmentő idén is külön meghív 500 nehéz sorsú gyermeket magyarországi – pécsi, budapesti és tiszakóródi – intézményekből, illetve a határon túlról: Erdélyből és Csángóföldről. A vendégek szállás- és étkezési költségét a Szolgálat vállalja, ezen felül pedig zsebpénzt is kapnak a diákok.

városliget2022_fogászat

Az NGYSZ és a Gyermeknap fő szponzora az OTP Bank. A két szervezet évtizedek óta szorosan együttműködik, a bank nemcsak a pénzügyi, hanem már digitális, technológiai partnere is a Gyermekmentőnek. A hitelintézet 1995-ben mozgó fogorvosi rendelőnek átalakított buszt vásárolt a Szolgálatnak, amelynek fenntartásában azóta is szerepet vállal. A busz tavasztól őszig járja az országot, célja a rendszeres ellátásban nem részesülő gyermekek fogászati szűrése és vizsgálata. Most pedig egy új mobil rendelőhöz kéri az ügyfelek támogatását is, az adományozási programja keretében. Az új jármű korszerűbb, tágasabb és modern eszközökkel felszerelt lesz, így olyan esetekben is tud majd segíteni, amelyekre eddig nem volt lehetőség.

A részletes gyermeknapi program hamarosan elérhető lesz oldalunkon.

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.

Gyermeknap2023