Dr. Kraft Zsolt, ortopéd szakorvos, a Csíkszeredai Sürgősségi Kórház Ortopédia – Traumatológia Osztályának nyugalmazott osztályvezető főorvosa, a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat  polgári tagozat kitüntetésben részesült. 28 éve segíti a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvos- csoportjának munkáját, segíti a szakmai kapcsolatok kialakítását és ápolását Erdély és Magyarország között.

1, Mióta vesz részt önkéntesként a Gyermekmentő munkájában?

Dr. Edvi Péter közreműködésével szervezte meg a Hargita Megyei Orvosi Kollégium az első Erdélyi Orvosnapokat 1997-ben. Mint a Kollégium akkori alelnöke, a rendezvény egyik szervezője, ekkor barátkoztam össze a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat lelkes csapatával, és ekkor döntöttem arról, hogy önkéntesként részt veszek munkájukban.

2, Milyen területen segíti a Gyermekmentő munkáját?

Ortopéd-traumatológus főorvosként részt vehettem fiatal pácienseink szűrésében, kezelésük előkészítésében és a műtétet követő utógondozásban. A 16 év során számos Hargita megyei gyermek budapesti műtéti kezelése valósult meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat segítségével, bizonyos eseteket itthon, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban operáltunk együtt a Heim Pál Gyermekkórház traumatológus, gyermekortopéd és anesztéziás csapatával közösen.

A szakmai segítségen túl műszertálcákat, műtéti motort, implantátumokat és sokféle orvosi felszerelést kaptunk a Gyermekmentő Szolgálat jóvoltából az évek során.

3, Meséljen egy rövid, emlékezetes történetet a Gyermekmentő Szolgálattal végzett önkéntes munkája kapcsán.

Hálás vagyok, amiért ehhez a csapathoz tartozhattam és a csapat számos tagját barátomként tisztelhetem, szívesen gondolok vissza a csapatépítő programokra, kötetlen beszélgetéseinkre és a közös erdélyi és bukovinai kirándulásokra.

Ezúton is köszönöm a jókívánságokat, és hálás vagyok a kitüntetésre való felterjesztésért, további sok sikert kívánok Önöknek a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tevékenységéhez.