30 állami gondoskodásban élő gyermeknek adott életre szóló élményt az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a Budapesten zajló Vízilabda Európa-bajnokság idején, július 16-án egy Margitszigetre szervezett egyedülálló vizes programmal.

Az MVM mint a Vízilabda Európa-bajnokság nemzeti főszponzora és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kiemelt támogatója, az eseménnyel a sportszponzorációs és karitatív programjainak erejét igyekezett egyesíteni; így esett a választás az EB-hez kapcsolódóan a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által rendszeresen támogatott gyermekotthonokban élőkre.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökének füttyszavára kezdődött a ráúszás, amelyben részt vett a háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás, a Sydney-ben aranyérmes pólóválogatott legendás kapusa, Kósz Zoltán és az Európa- és világbajnok Drávucz Rita is. A margitszigeti Danubius Health Spa Resort medencéjében megrendezett felhőtlen játék kicsiket és nagyokat egyaránt boldoggá tett.

 

1.jpg 

 

„Az MVM Csoport számára egyszerre fontos a népszerű és sikeres csapatsport, a vízilabda nemzetközi jelentőségű eseményének és a hátrányos helyzetű társadalmi csoportoknak a támogatása. Külön öröm, hogy ez a két fontos ügy ma a társaságunk jóvoltából összetalálkozhatott. A kiemelkedő sportteljesítmény mindig jó példa a fiataloknak, a nehéz helyzetekben is meglévő öröm pedig erőt ad a profi sportolóknak,” - mondta Felkai György, az MVM Csoport kommunikációs igazgatója az esemény kapcsán.

Bár a délután további részébe aláírásgyűjtés, ismerkedés és beszélgetések is belefértek, a gyerekek napját a Magyarország-Hollandia női válogatott vízilabda mérkőzés és a fáradhatatlan, hangos szurkolás koronázta meg. A lelkes kis szurkolók azonban nemcsak élményeket, hanem a nemzeti energetikai társaság és a csapatok jóvoltából egyedi ajándékokat is kaptak. A nemzeti energetikai társaság elkészítette Alfréd, az EB kabalafigurájának óriás változatát, amelyet a fárasztó, ám élményekben gazdag nap végén még minden gyermek megpuszilt, hogy szerencsét hozzon nekik.

A világ legtöbb nagyvállalatához hasonlóan az MVM Csoport is vallja, hogy a gazdasági fejlődés ma már leképezhető a kultúra, a szociális háló, a hazai oktatási és szakmakultúra fejlesztése, az egészséges életmód és a sportkultúra fejlettségi szintjén is. Ez adott hátteret egy olyan naphoz, amikor a felhőtlen szórakozásé volt a főszerep.

 

Szurkoljunk együtt a magyar férfi és női vízilabda válogatott sikereiért az EB-n!